Silver Birches / Wentworth Estate

We were appointed by a private client to create a new pavilion on the grounds of his listed home Silver Birches Wentworth Estate, which lies within the famous golf course at Wentworth. The design proposals required close consultation with both conservation officers from the local planning authority as well as consultants acting on behalf of the Wentworth Estate, which owns the freehold of the site. Careful siting of the new building was needed to avoid damage to the mature trees that surround the garden, and a sensitive choice of materials and colours was necessary to obtain consent from the planners and conservation officers. A timber clad canopy wraps around the new swimming pool room and over part of the pool itself. The studio space is designed to maximise the connection between outdoors and in, with a large sliding glass panel that opens up to create a semi-outdoor space during the warmer months.

WordPress developer @whoisandywhite